אלרגיה עונתית- טיפול טבעי בנזלת אלרגית ללא תרופות ותופעות לוואי


שמן מנטה - עוזר בפתיחת פתחים והקלה על אף סתום ונזלת אלרגית

מה זה אלרגיה?
אלרגיה היא תגובת יתר של מערכת החיסון. באופן טבעי מערכת החיסון מגנה על הגוף מפלישה של מזהמים חיצוניים, חיידקים, נגיפים טפילים ועוד. אך לפעמים, הגוף מזהה חומרים נפוצים כגורם מסכן שפלש לגוף, תוקף אותם ו"מדליק" את הגוף. לדוגמא: אלרגיה לחלב, אלרגיה לאבק, אבקנים, פרווה, גלוטן ועוד.
נזלת אלרגית, קדחת השחת (hay fever) - תגובה אלרגית דלקתית בדרכי הנשימה העליונות - התקף האלרגיה הקלאסי שכולנו מכירים. מלווה בנזלת מימית שקופה, התעטשויות, גרד בעיניים ועוד. התסמינים מאוד דומים לצינון אך ללא גורם נגיפי, לרוב קורה בעונות מעבר, יכול להופיע גם בגיל מבוגר ועלול להחמיר עם השנים.
נזלת אלרגית כרונית - תסמינים דומים לנזלת אלרגית: נזלת שקופה, גרד בעיניים, התעטשויות וכו' רק שהם נמשכים לכל אורך השנה ולא רק בעונות מעבר.
כאבי מחזור הם כאבים וכיווצים ברחם בזמן או לפני הווסת.
במקרה שאין הריון, תאים מסוימים ברחם מייצרים הורמון הקרוי פרוסטגלנדין, הורמון זה גורם בין היתר לכיווץ שרירי הרחם, בכך מסייע לדחיפת תאי רירית הרחם דרך הנרתיק אל מחוץ לגוף.
הכאבים לרוב נובעים מכיווץ של השרירים ברחם וברצפת האגן. הכאבים הם שכיחים ביותר ומתחילים באיזור גיל ההתבגרות (גיל קבלת המחזור הראשון), רוב האוכלוסייה הנשית סבלה או תסבול מכאבי מחזור, והיא נחשבת לתלונה גניקולוגית עיקרית בימינו. הכאבים יכולים להופיע במהלך כל המחזור החודשי ומשתנים בעוצמתם ורמות הכאב מאישה לאישה, בין אי נוחות קלה עד לכאבי מחזור קשים מאוד.
לרוב מחולקים לשני סוגים עיקריים:
ראשונית - מתחיל עם קבלת המחזור הראשון וממשיך עד גילאי העשרים המאוחרות או עד ללידה ראשונה. מופיעים ללא בעיה או מחלת רקע, רמות הכאב קשורות לרוב במבנה הרחם או ברמות פרוסטגלנדין גבוהות באופן טבעי בגוף.
שניונית - כאבי מחזור הנובעים מהפרעות ומחלות שונות כמו: אנדומטריוזיס, שחלות פוליציסטיות, שימוש בגלולות, התקן תוך רחמי, זיהומים בדרכי השתן, מיומות, גידולים ועוד.
אלרגיה תסמינים וסימפטומים (קדחת השחת):

-
גודש באף
-
נזלת מימית שקופה
-
גרד באף
-
גרד ודמעות בעיניים
-
התעטשויות
-
עיניים נפוחות
-
גירוי בחך
-
שיעול
-
כאב ראש
-
גודש וכאב בסינוסים
-
לרוב מופיע בעונות מעבר
-
קוצר נשימה
-
גרד בעור
-
חולשה
הגורמים לנזלת כרונית ואלרגיה עונתית
חשיפה ממושכת לחומרים
יש מקרים שבהם התפתחה נזלת אלרגית לחומרים שנחשפים אליהם בצורה ממושכת, לדוגמא: עבודה עם כימיקלים, קמח, צמחים וכו'. לרוב נזלת אלרגית תתפתח רק אם קיימת חולשה בגוף עוד לפני החשיפה לחומרים.
התקררויות חוזרות
התמודדות עם מחלה קשה וממושכת או התקררויות חוזרות מתישים את מערכת החיסון שלנו ובמקרים מסוימים גם יובילו לתופעות של נזלת אלרגית בין לבין ההתקררויות.

חולשה של מערכת העיכול
על פי רפואת המזרח, הבסיס של מערכת החיסון נמצא במערכת העיכול. כל חוסר איזון במערכת העיכול יכול להוביל לחוסר איזון במערכת החיסון, ועם הזמן לנזלת אלרגית או נזלת כרונית.
רגישות לחומרים מסוימים
התקף אלרגיה או נזלת כרונית יכולים להיגרם כתוצאה מרגישות לחומרים מסוימים, רגישות מולדת או שהתפתחה עם הגיל (לדוגמא אבקנים, פרווה, חרקים, אבק, קרדית האבק ועוד).
חולשה של מערכת החיסון
במצב של נזלת אלרגית או נזלת כרונית חשוב להבין שהמערכת מדליקה את הגוף בגלל שהיא נמצאת בחולשה, ולא בגלל שהיא חזקה מדי ותוקפת כל דבר שנקרה בדרכה. בעזרת חיזוק של מערכת החיסון אנחנו יכולים למנוע את התקף האלרגיה.

תזונה
תזונה עתירה בשומנים, סוכרים, פחמימות פשוטות ומוצרי חלב גורמת לחולשה של מערכת העיכול ויכולה להוביל לנזלת כרונית.
טיפול טבעי בנזלת אלרגית
ברוב המקרים כשמדובר בנזלת אלרגית או נזלת כרונית, מדובר בחולשה של מערכת העיכול ושל מערכת החיסון. חשוב לזכור שאלרגיה לא חייבת להישאר איתנו לכל החיים, ואם נצליח להבין מה מקור הבעיה שגורם לתופעות של נזלת אלרגית, נוכל להפחית את הופעת הסימנים ואולי גם למנוע אותם.
איך להרגיע אלרגיה
תזונה
להימנע: מוצרי חלב, סוכרים ופחמימות פשוטות (פסטה, לחם לבן, פתיתים), חטיפים, מוצרים עתירי שומן (טחינה, אבוקדו), מזון מטוגן, פירות (חוץ מתפוח ירוק או אגס)
מה כדאי לאכול: כל מה שעוזר למנוע ליחה בגוף - ירקות שורש כתומים ולבנים מבושלים (בטטה, גזר, דלעת, דלורית, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, שום, בצל, כרישה, לפת, צנון, צנונית, שומר), כוסמת, גריסי פנינה, דוחן, קינואה, אגסים ירוקים, תפוח ירוק.
ובאופן כללי לשמור על ארוחות קטנות ומרובות (במידה ואפשר).
להימנע מגורם האלרגיה
במידה ואנחנו יודעים למה אנחנו אלרגים כדאי להפחית את החשיפה למקור (לדוגמא: במידה ויש רגישות לקרדית אבק, כדאי לאוורר את הבית ולהחליף מצעים בתדירות גבוהה יותר).
פעילות גופנית
חוסר תנועה והשמנת יתר יכולים לגרום לשלל בעיות בגוף. פעילות גופנית מתונה תעזור להניע את הליחה בגוף ולשחרר אותה, ובעקיפין לעזור לחזק את מערכת העיכול ומערכת החיסון- ובכך להפחית את התסמינים של נזלת אלרגית.

מי מלח
שטיפה של מי מלח בריכוז עדין תעזור לפתוח את האף ולייבש את הנזלת השקופה.
אדים
מכשיר אדים או מבער עם שמן אקליפטוס או מנטה יעזור לפתוח את הפתחים ולהקל על התסמינים של גודש באף ונזלת שקופה.
עיסוי
להניע ולעסות את האזורים של הסינוסים כדי לעזור להניע את הנזלת השקופה והליחה התקועה.

צמחי מרפא (פורמולה)
השימוש בצמחי מרפא ופורמולות יכול להיות טיפול תומך יעיל ביותר בזמן התקף אלרגיה. כמובן שנרצה לטפל במקור הבעיה אבל בזמן התהליך רצוי להשתמש בצמחי מרפא שיעזרו להתמודד עם התקף האלרגיה בצורה יעילה, בטוחה וללא כימיקלים ותופעות לוואי. בשילוב כמובן עם שינוי מתאים באורח הח יים.
תרגילי נשימה
תרגול קבוע של נשימה בעזרת כלים של היוגה, טאי צ'י, צ'י קונג ועוד יכולים לעזור לחזק את הריאות ומערכת הנשימה באופן כללי, ולעזור למנוע נזלת אלרגית או התקפי אלרגיה.
רפואה סינית
דיקור, צמחי מרפא והנחייה לאורח חיים בריא, היא שיטה יעילה ביותר לטיפול בנזלת אלרגית.
לסיכום
תרסיסים לאף ואנטיהיסטמינים הם פתרון רגעי. כמובן שיש מקרים שבהם חייבים להשתמש בהם, אבל בשביל שלא נגיע למקרים אלו, כדאי שנבחן בצורה מעמיקה מה גורם לנזלת אלרגית אצל כל אחת ואחד מאיתנו. בעזרת הכלים של תזונה, אורח חיים ושימוש בצמחי מרפא אנחנו יכולים גם להקל וגם למנוע נזלת אלרגית ונזלת כרונית.