תת פעילות בלוטת התריס תזונה
בעידן שאנו חיים אנחנו סובלים מכל כך הרבה תסמינים ובעיות , האם יכול להיות שקיים קשר בין כל התופעות שאנו מרגישים? ואיך התזונה והרגלי החיים יכולים לעזור לנו לשנות זאת.



איך מזהים בעיה בבלוטת התריס
לתת פעילות של בלוטת התריס יש הרבה מאוד סימנים והשפעות מפני שהיא קשורה באופן ישיר ועקיף להרבה מאוד מערכות בגוף, ניתן לזהות תת פעילות של בלוטת התריס בבדיקות דם שגרתיות. לרוב התסמינים לתת פעילות בלוטת
התריס מתפתחים בהדרגה ולכן קשה לנו לשים לב לזה שיש בעיה בתפקוד התקין של הגוף.
חלק מהסימנים הם : עייפות וחולשה, התנהלות איטית, פגיעה בזיכרון וביכולת החשיבה, עלייה במשקל ללא סיבה, קושי
לרדת במשקל,פעילות מעיים לא סדירה,עצירות,אי סבילות לקור,יובש בעור,אי סדירות בווסת,דימום כבד
בווסת,אנמיה,דיכאון,טחורים,כאבי שרירים,התכווצויות שרירים,דופק איטי,כולסטרול גבוהה
במידה והסימנים האלה מתחילים רצוי לעשות בדיקת דם שמראה לנו אם באמת יש לנו בעיה בבלוטת התריס, וכך "לתפוס" את הבעיה בזמן ולטפל באופן טבעי וללא כדורים
כאבי מחזור הם כאבים וכיווצים ברחם בזמן או לפני הווסת.
במקרה שאין הריון, תאים מסוימים ברחם מייצרים הורמון הקרוי פרוסטגלנדין, הורמון זה גורם בין היתר לכיווץ שרירי הרחם, בכך מסייע לדחיפת תאי רירית הרחם דרך הנרתיק אל מחוץ לגוף.
הכאבים לרוב נובעים מכיווץ של השרירים ברחם וברצפת האגן. הכאבים הם שכיחים ביותר ומתחילים באיזור גיל ההתבגרות (גיל קבלת המחזור הראשון), רוב האוכלוסייה הנשית סבלה או תסבול מכאבי מחזור, והיא נחשבת לתלונה גניקולוגית עיקרית בימינו. הכאבים יכולים להופיע במהלך כל המחזור החודשי ומשתנים בעוצמתם ורמות הכאב מאישה לאישה, בין אי נוחות קלה עד לכאבי מחזור קשים מאוד.
לרוב מחולקים לשני סוגים עיקריים:
ראשונית - מתחיל עם קבלת המחזור הראשון וממשיך עד גילאי העשרים המאוחרות או עד ללידה ראשונה. מופיעים ללא בעיה או מחלת רקע, רמות הכאב קשורות לרוב במבנה הרחם או ברמות פרוסטגלנדין גבוהות באופן טבעי בגוף.
שניונית - כאבי מחזור הנובעים מהפרעות ומחלות שונות כמו: אנדומטריוזיס, שחלות פוליציסטיות, שימוש בגלולות, התקן תוך רחמי, זיהומים בדרכי השתן, מיומות, גידולים ועוד.
תזונה נכונה לתת פעילות בלוטת התריס

-
חשוב ביותר להקפיד על תזונה מסודרת ומבוקרת על מנת לשמור על קצב חילוף חומרים ותפקוד בלוטת התריס מאוזנים, כלומר לפחות 3 ארוחות עיקריות ו1-2 ארוחות ביניים ( למחמירים - 4-6 ארוחות קטנות כל יום), זה יעזור לשמור על רמות גלוקוז תקינות בדם, ולהורדת החשק למתוק ולתפקוד מאוזן של בלוטת התריס.
-
מזונות המכילים יוד - יוד חשוב מאוד לתפקוד בלוטת התריס, בעזרת היוד הבלוטה מייצרת את הורמוני בלוטת התריס שהם T3 וT4 . מזונות המכילים יוד : דגי ים, אצות ים - נורי, היג'קי, קלפ, וואקמה, קומבו
-
מזונות עשירים בסיבים תזונתיים - יעזרו לפעילות מעיים תקינה שנפגעת כתוצאה מתת פעילות של בלוטת התריס
-
להימנע ממזונות גויטרוגנים - הם מזונות אשר נצרכים חיים יכולים לגרום למחסור ביוד בגוף ולהפריע לתפקוד בלוטת התריס, המזונות האלה נקשרים ליוד וגורמים לכך שלא יהיה זמין לבלוטת התריס, המזל שניתן לבשל אותם בשביל למנוע את ההשפעה שלהם על היוד.
-
מזונות גויטרוגנים לדוגמא: סויה, דוחן, שום, בצל משפחת המצליבים - כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, צנון, צנונית, רוקט, לפת, גרגר הנחלים
בלוטת התריס קשורה באופן ישיר למערכת העיכול ולקצב חילוף החומרים בגוף, אפשר לראות שגם הרבה תסמינים קשורים למערכת העיכול באופן ישיר כמו : עצירות, טחורים,עלייה במשקל , נפיחות בבטן וגזים ועוד. ולכן תזונה היא מרכיב מאוד חשוב ביכולת שלנו להתמודד עם ההאטה בקצב חילוף החומרים, ולהקל על התסמינים ואפילו לעזור לגוף להחיות את הבלוטת התריס מחדש
תפריט דיאטה לתת פעילות בלוטת התריס
ארוחת בוקר - חביתת ירק (אפשר עם אצות: וואקמה, נורי ועוד)+ יוגורט או לבנה + פרוסה או 2 של לחם מחמצת או כוסמין + סלט
ארוחת ביניים - אגוז ברזיל + 2-3 שקדים + גוג'י ברי
ארוחת צהריים - דג ים בתנור(פרידה,דניס,לוקוס וכו) +אנטיפסטי + סלק מבושל או בתנור + סלט קטן
ארוחת ביניים - חליטת זרעי שומר וקינמון + קרקרים מכוסמין ואצות (מומלץ להכין בבית)
ארוחת ערב - מרק כתום (ירקות שורש כתומים : בטטה גזר דלעת, דלורית , דלעת ערמונים) אפשר להוסיף גריסים


בלוטת התריס טיפול טבעי
בגלל שתת פעילות בלוטת התריס היא בעיה הגוררת איתה הרבה מאוד תסמינים בהרבה מערכות בגוף , אנחנו צריכים להבין שהטיפול הטבעי בה יכלול בתוכו היבטים שונים ולא רק טיפול בתזונה, בשביל שנוכל להתמודד עם תת פעילות של הבלוטה רצוי ש"נתקוף" את הבעיה מכל הכיוונים המתאפשרים לנו, בכדי לתמוך בגוף ואולי לעצור את התפתחות המחלה ואף לתקן את המדדים, כמובן שכל שנגלה מוקדם יותר שיש בעיה כך יהיה לנו יותר קל לטפל בבעיה בלי להשתמש בכדורים.
אז מלבד תזונה איך אנחנו יכולים לעזור לתת פעילות של בלוטת התריס?
מודעות לגבי אורח חיים תקין
מצב הגוף והנפש שלנו מושפע באופן ישיר מההתנהלות שלנו באורח החיים, אין בעיה שצצה משום מקום מבלי סיבה, לרוב אנחנו לא שמים לב לדברים שעושים לנו טוב או רע רק אחרי שכבר צצה בעיה, ולכן חשוב להתחיל להבין מה הוביל למצב שבו התפתחה בכלל בעיה של תת פעילות בלוטת התריס, בין אם זה טראומה או לחץ נפשי גבוה או חוסר פעילות גופנית ותזונה לקויה ועוד.
צמחי מרפא לתת פעילות בלוטת התריס
צמחי מרפא יכולים להיות כלי יעיל במיוחד בהתמודדות עם התסמינים של תת פעילות בלוטת התריס וחיזוק מערכת העיכול, כמובן שצמחי המרפא הם רק חלק מהתהליך , ואין להסתמך רק על פורמולות , אלא ככלי עזר אפקטיבי ויעיל במיוחד, לצד שינוי מתאים באורח החיים.
פעילות גופנית
מעלה את קצב חילוף החומרים בגוף, עוזרת להחיות את בלוטת התריס, ובכך עוזרת לטפל בתסמינים של עצירות, טחורים, גזים,מתח ולחץ,חרדה ועוד, ובנסוף עוזרת לאזן את רמות הגלוקוז בדם והורדת החשק למתוק, כמובן שכדאי להתחיל בפעילות גופנית מתונה ולא להכביד על הגוף שגם ככה אין לו אנרגיה וסובל מעייפות.
מדיטציה
סטרס ולחץ נפשי הם מרכיב עיקרי בפגיעה במערכת העיכול שלנו וגם בתפקוד תקין של בלוטת התריס. אפשר לראות אצל מטופלים עם תת פעילות בבולטת התריס כאשר הם חווים תקופה לחוצה יותר בחייהם, תפקוד הבלוטה יורד והתסמינים מחמירים וכאשר אנחנו מטפלים בלחץ והמתח העודף במערכת שלנו , גם התפקוד של הלוטה מתחיל להתייצב. לכן רצוי לחשוב להוסיף לחיינו תרגילי נשימות ומדיטציה, ואם אפשר גם תרגולי יוגה טאי צ'י , צ'י קונג , מיינדפולנס ועוד.
רפואה סינית
דיקור סיני וטיפולים אלטרנטיבים אפקטיביים מאוד לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס, בין אם זה בטיפול ישיר במאזן ההורמונלי ובאיזון הבלוטה ולבין אם זה לעזור לטפל בתסמינים ובסימפטומים המופיעים עקב תת פעילות של בלוטת התריס.

