top of page

7 גורמים נפוצים לאי ספיגת ברזל

צמח מרפא
אנג'ליקה סינית - צמח מרפא לטיפול באי ספיגת ברזל

אנג'ליקה סינית - הג'ינסינג הנשי, עוזר לחיזוק דם

אשמח לעמוד לשירותכם

הירמוך 14 ראשון לציון

צמח מרפא

האם זה לא מוזר שבתקופה שאנו חיים, שיש שפע של מזונות, ואורח החיים ה"בריא" עשיר במינרלים וויטמינים, אך עדיין אנחנו סובלים מאי ספיגת ברזל?.

יש סיבה לכל דבר , וראוי שנבחן את אורח החיים שלנו, ואולי נבין מה גורם אצל כל אחד ואחד מאיתנו לכך שהברזל לא נספג בצורה יעילה בגוף.

לדוגמא מספר סיבות שיכולות לגרום לאי ספיגת ברזל בגוף:

אי ספיגת ברזל

7 גורמים נפוצים לאי ספיגת ברזל

צמח מרפא

חולשה של מערכת העיכול

כשאנו סובלים מחולשה או בעיה בעיכול לדוגמא : הליקובקטר, גזים, מעי רגיז,  שלשולים  ועוד, יתכן שיכולת הספיגה של מערכת העיכול גם נפגעת. מה שיכול בדרך כלל להוביל למצב של אי ספיגת ברזל גם אם אנחנו צורכים מזונות עשירים בברזל.

אכילה של מזונות המקשים על העיכול

בעיקרון כל מזון שיכול להקשות על מערכת העיכול לבצע את תפקידה כראוי יכול לגרום לתופעות של אי ספיגת ברזל. לדוגמא : מוצרי חלב, תזונה עשירה בפחמימות וסוכרים,קפאין, תה   שוקולד, קולה ואוכל מעובד בכללי . כמובן הכל תלוי במידה ובכמות שבה אנו צורכים את המזונות האלה.

כשיש ירידה בתפקוד של בלוטת התריס יש ירידה בפעילות המטבולית בכל הגוף , בלוטת התריס אחראית בין היתר על קצב חילוף החומרים בגוף , ולא פעם אנו נראה קושי בירידה במשקל חוסר אנרגיה ובעיות שונות במערכת העיכול. חלק מהבעיות האלה גורמות לחוסר ספיגה של המזון שאנו צורכים, ויכולה להוביל לחוסר ספיגה של ברזל דרך מערכת העיכול.

מחלות כרוניות

מחלות כרוניות כמו : מעי רגיז , הליקובקטר, תת פעילות בלוטת התריס , דלקות כרוניות במעיים, עצירות, שלשולים ועוד יכולות ואף גורמות לחוסר ספיגת הברזל בגוף.  באופן ישיר או עקיף הם פוגעות ומחלישות את מערכת העיכול, מה שיכול לגרום לעיכול לא תקין של המזון שאנו צורכים ולגרום לחוסר ספיגה של ברזל וחומרים מזינים נוספים.

צמח מרפא

חוסר שינה

חוסר שינה משפיע באופן ישיר ועקיף על תפקודי הגוף התקינים. בצורה עקיפה יכול לגרום גם לאי ספיגת ברזל במערכת העיכול,  לדוגמא : חסר בשינה לאורך זמן יכול לגרום להאטה בקצב חילוף החומרים ויגרום לקשיים בעיכול מה שיכול להוביל לאי ספיגת ברזל תקינה בגוף, בנוסף חוסר שינה מכניס את הגוף למצב של דחק. המצב ההישרדותי הזה הוא אחד מהגורמים העיקריים בעידן המודרני לבעיות עיכול ולקשיי ספיגה.

סטרס ומתח נפשי

הקשר בין אי ספיגת ברזל ומתח נפשי הוא קשר הדוק ביותר, במצב של דחק ולחץ , המערכת שלנו פועלת במצב של הישרדות, ובמצבי הישרדות מערכת העיכול שלנו היא פחות רלוונטית. לדוגמא : במצב מסכן חיים כמו שנפגשים מול אריה בג'ונגל יותר חיוני שהדם בגוף שלנו ינוטב לאיברים יותר חיוניים כמו לב ריאות שרירים, כדי שנוכל להילחם או לברוח.  בזמנים של העידן המודרני הגוף לא מבדיל בין מצבי סכנה ולבין לחץ בעבודה, מבחנים, זוגיות כלכלה ועוד. ולכן הדם לא מגיע ביעילות למערכת העיכול ונוצר חוסר וחולשה של מערכת העיכול, מה שגורם בין היתר לאי ספיגת ברזל וחומרים חיוניים אחרים, גם אם אנחנו צורכים מזונות עשירים בברזל.

היעדר פעילות גופנית

פעילות גופנית תורמת לשיפור חילוף החומרים בגוף, בתקופה שאנחנו חיים אנחנו לוקים בחסר בכל מה שקשור לפעילות גופנית, מה שיכול לגרום לשלל בעיות בפעילות התקינה בגוף ובמערכת העיכול בפרט, כאשר תנועת העיכול לא טובה וקצב חילוף החומרים נפגע יכולה להיווצר בעיה של אי ספיגת ברזל וחומרים מזינים אחרים החשובים לתפקוד השוטף של הגוף.

לסיכום

במידה וקיים אצלכם חוסר בברזל רצוי שלא רק נבחן את התזונה שלנו אלא גם את אורח החיים שלנו. ובכך יהיה לנו יותר קל להבין איפה בדיוק הבעיה אצלינו ומה כדאי לשנות בכדי שיכולת הספיגה של הגוף תעבוד בצורה תקינה יותר.

אשמח לעמוד לשירותכם

הירמוך 14 ראשון לציון

אין בכיתוב התוויה רפואית או החלפת ייעוץ אצל רופא.  בכל בעיה רפואית יש לפנות ולקבל חוות דעת של רופא מקצועי.


כל הטיפולים הינם ברפואה סינית. הטיפולים והמידע באתר מבוססים על ידע מצטבר ברפואה סינית לאורך מאות שנים ואינם מבוססים על ידע מדעי כמקובל ברפואה המערבית.

bottom of page